Dipp till middag

När orken inte riktigt vill infinna sig kör jag grönsaker med dipp till middag. Jag blandar gärna förvällda och råa grönsaker för att få lite variation i konstistens. Sedan bygger jag ut med till exempel ost eller någon trevlig charkprodukt. Idag blev det serrano, små spanska oliver, lyxknäcke, två avsnitt av the wire och fyra rutor choklad.

Grönsaker med dipp

förslag på grönsaker (välj helst efter vad som är i säsong):
buketter av broccoli och/eller blomkål
klyftor av kål
stavar av morot, paprika, gurka
sparrris
sockerärter

Dipp (lagom till 2 pers)
1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor i skivor
3 sardellfiléer i strimlor

Rör ihop ingredienserna till dippen med en gaffel. Mosa sardellerna lite med gaffeln. Låt gärna dippen stå någon timme innnan servering, smaken blir mer intensiv då.

Koka upp en kastrull med saltat vatten och förväll grönsaker som broccoli, blomkål och sparris. Koka dem endast 2-3 minuter och häll sedan av i ett durkslag. Lägg upp råa och förvällda grönsaker på en tallrik och servera dippen i portionsskålar.