Det varma och det mjuka

På kroppen: Fleecefodrade leggings, silkestopp och angorajumper
I lurarna: The Field
I magen: Spanien

Kikärtsgryta med lammkorv
4 port
ca 200 g lammkorv (eller chorizo, för det ska det egentligen vara)
2 tsk rökt paprikapulver
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 morot, tärnad
3 potatisar, tärnade
1 röd paprika, strimlad
ca 500 g kokta kikärter (gärna av den lite större varianten, brukar finnas på glasburk i ”världenhyllan” i mataffärer)
3 tomater, tärnade
5 dl vatten
1 fond du chef, kyckling eller 1 kycklingbuljongtärning
ca 2 msk pressad citron
olivolja till stekning
salt och svartpeppar efter smak
servera med:  bröd

Skär korven i slantar, stek den i en gryta i en rejäl skvätt olja. Strö över paprikapulver och fortsätt steka någon minut till. Lyft upp korven och lägg den på en tallrik. Fräs lök, vitlök, morot, potatis och paprika i fettet som är kvar i ca 10 minuter (tillsätt mer olivolja om det behövs). Rör ner tomater och kikärter och späd med vatten. Tillsätt buljongen och låt grytan småputtra med locket på glänt i 30 minuter. Lägg ner korven de sista 5 minutrarna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera i skålar med ett gott bröd.