Det rullar på

På det löpande bandet tillverkades även en lasagne som är görs i ett nafs.

Spenat- och ricottalasagne

4 port
400 g spenat, fryst eller färsk
1 gul lök, skalad och hackad
1 vitlöksklyfta
en nypa malen muskot
1 dl vitt vin
2 dl mjölk (3 %)
1 pkt ricottaost
1 ägg
2 dl riven smakrik ost, t.ex prästost
1 förp färska lasagneplattor
olivolja till stekning
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten om den är fryst. Fräs lök och spenat i olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna. Riv ner en vitlöksklyfta och strö över lite muskot. Tillsätt vin och låt det nästan koka in. Tillsätt 1 dl av mjölken och låt det hela puttra på svag värme i 10 min. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i en stor skål och låt svalna något. Blanda sedan spenaten med ricottaost ägg och riven ost (men spar lite riven ost). Smörj en liten ugnsform och bottna den med spenatröran. Varva sedan lasagneplattor och spenat. Avsluta med lasagneplattor. Häll lite mjölk runt kanten på formen och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min.

  • http://www.facebook.com/andershedbergmagnusson Anders Hedberg Magnusson

    Tack för receptet, blev jättegott :)

    • http://ylvaporsklev.se Ylva

      Det var så lite så :)