Det exotiska

Helgen har varit både bildande och underhållande. Lördagen inleddes med en shoppingrunda på Daglivs vid Fridhemsplan där jag började hoppa upp och ner på stället framför hyllan med Delidas habanerosalsa. M hoppade istället  jämfota vid tofudisken. Därefter blev jag invigd i den peruanska matlagningskonsten. Lärdomar jag tar med mig är att peruanerna är smått besatta av att mixa saker och att causa är smaskens. För höja den exotiska nivån bjöd värdinnan även på tusenårigt ägg. Det var nästan gott.

  • Anna

    Åh vad kul att du hittat min favoritsås.
    Jag har gjort slut på många Delidas-flaskor de senaste månaderna och mina kompisar tycker jag är smått galen (i den).
    Jag brukar förklara för dem som inte vågar prova att den är ungefär lika stark som Tabasco men att smaken är helt annorlunda.

    • http://earlyearly.wordpress.com ylva

      Hej! Kul att det finns fler D’elidas-entusiaster där ute. Jag har redan börjat missionera bland mina vänner.

  • Ingemar

    Jag håller med, D’elidás är BÄST. Jag köper mina doser hos Kistagrossisten, en väldigt trevlig affär. Det känns som att man förflyttas till Orienten så fort man kliver innan för dörren (och passerat raderna av konstiga, superbilliga plastleksaker och köksprylar…) och slås av lukterna, matvarorna, människorna. Inte ICA precis, tusen gånger bättre. Här finns rader av starka såser och hela D’elida´s sortiment! I påsk ska jag fixa lammstek med rosmarin, ugnsstekt potatis samt min egen getostkräm bestående av 100 g chevre, 1,5 dl creme fraiche, lite honung samt en redig dos av senapsdoftande D’elida´s!

    • http://earlyearly.wordpress.com ylva

      Hej! Tack för bra tips på affär och smaskigt recept. Måste absolut testa fler grejer från D’elidas!

  • marta

    Regards from Panama!!

    • http://earlyearly.wordpress.com ylva

      Thank you!

  • Pingback: Feedback, tack! | Ett rum och kokvrå

  • Pingback: Korrerapporten « Ett rum och kokvrå