Brännan

Jag kunde ju inte hålla mig helt från matlagning under veckan. Härom morgonen snodde jag ihop huevos rancheros till frukost. Den brände fint på tungan och medan solen brände på benen. Jag har ju ätit huevos rancheros i solen tidigare men nu testade jag en ny variant. Jag gjorde hela satsen tomatsås, men bara på två ägg. Resten av såsen använde jag till sista omgången lammfärsbiffar.

Huevos Rancheros

2 hungriga vargar eller 4 normalhungriga
1 gul lök, skalad och hackad
1/2 paprika i små tärningar
ca 1 krm chiliflakes
3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1 burk hela tomater
1/2 msk flytande honung
1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinger
2 msk hackad färsk oregano
stark sås av tabascotyp
4 ägg
olivolja till stekning
salt och peppar
till servering: majstortillas eller vetetortillas

Fräs, lök, paprika, chiliflakes och vitlök i olivolja i en stekpanna i ca 10 minuter. Mixa tomaterna med stavmixer och tillsätt dem. Låt koka upp och tillsätt honung, vinäger, oregano, stark sås, salt och peppar. Låt såsen puttra i 10 minuter och smaka sedan av. Knäck sedan ner äggen i såsen. Strö lite salt på varje ägg och låt såsen fortsätta puttra tills äggen är klara, ca 10 minuter. Lägg med hjälp av en stor slev upp ett ägg med tomatsås på varje tortilla.