Bönor del 2

Igår lagade jag en punka på min cykel. Det var lite pillrigt. Tänkte att det var lika bra att fortsätta med pillrigheter medan man ändå håller på, så jag tog mig an bondbönorna.

Bondbönspasta
2 port
ca 200 g fusilli
ca 400 g bondbönor
100 g bacon, i tärningar
1 vitlöksklyfta skivad
1/2 kruka färsk salvia, strimlad
1-1 1/2 dl grädde
salt och peppar

Öppna bönskidorna och ta ut bönorna. Förväll dem ett par minuter och pillra sedan bort den vita hinnan. Koka pastan och stek under tiden bacontärningarna knapriga. Sänk värmen något och tillsätt vitlök, salvia och bondbönor. Fräs ett par minuter och rör sedan ner grädden. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar men var försiktig med saltet (eftersom baconet är salt). Rör till sist ner pastan.