Blå morgon

Ett tungt sinne är lättare att bära med en känsla av bomull i magen.

Äppelpannkaka
1-2 portioner beroende på hunger 

1 äpple, skalat, urkärnat och klyftat
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 msk smör
3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 msk socker
1 tsk kanel
till servering: pressad citron och lönnsirap

Sätt ugnen på 225 grader. Om du har en liten stekpanna (ca 20 cm i diameter) som tål ugn så använd den, annars går det nästan lika bra med en rund form. Smält smöret i en stekpanna och stek äppelklyftorna gyllenbruna. Vispa snabbt ihop ägg, mjölk, mjöl, salt, socker och kanel. Om stekpannan är ugnstålig, häll smeteni pannan och stel sedan in den i mitten av ugnen. Lägg annars äpplena i en rund liten form och häll sedan smeten över äpplena och ställ in i ugnen. Grädda i ca 15 minuter, tills kanterna är frasiga. Pressa citron över pannkakan och ringa över sirap. Ät genast.