Alltså

Förra helgens plommonkompott har gett mig insikt. Man behöver ju faktiskt inte vara en Big Mama och koka litervis med sylt eller mos som ska räcka i fem år framåt. Man kan koka så att det räcker i en vecka. Jo det är sant! Alldeles nyss tog jag hand om fyra skrynkliga äpplen i min fruktskål som blev till en liten skål mos. Lagom att ha på frukostgröten under nästa vecka. Och kanske en klick till fläskläggen som står i ugnen (tack Johanna för tipset.)

Äppelmos
en liten skål
4 äpplen, skalade och skurna i bitar
1 kanelstång
ca 2-3 msk råsocker (beroende på hur söta äpplena är)
ca 2-3msk citronsaft
ca 3 msk vatten

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Dra ner värmen och låt puttra på svag värme  i 20-30 min. Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs. När äpplena är helt mjuka, mosa då sönder dem med en sked. Låt svalna och förvara sedan i kylen.

  • http://Hjälp... Johanna Å

    Tack själv du! Jag har tre äpplen som ligger och skrynklar till sig, och jag kan ju inte äta dem råa eftersom jag är allergisk. Så det här var ett inlägg i rättan tid!