Allround

Vinäger och honung. Bra grejer om man vill gillra en bananflugefälla och om man vill att maten ska smaka bra.

Kyckling med citronsmör och squasfräs

2 port
2 kycklingfiléer av lår eller bröst
25 g smör, rumsvarmt
rivet skal av 1/2 citron
2 schallotenlökar
1/2 squash
4-5 tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 msk honung
1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
ett knippe färska örter, till exempel, salvia eller basilika
salt och peppar
olivolja till stekning

Rör ihop smör och citronskal, salta ev lite extra. Forma smöret till två bollar och ställ in i kylen. Skala och hacka schalotten, skala och skiva vitlöken. Skär squashen i stora tärningar och grovhacka tomaterna. Hetta upp en panna, tillsätt lite olja och stek squashen på ganska hög värmen tills den får fin färg. Vrid ner värmen till medel och tillsätt lök och vitlök. Fortsätt steka under omrörning någon minut och tillsätt sedan tomater, honung, vinäger, salt och peppar. Låt puttra på låg värme i ca 10 min. Salta och peppra kycklingen och stek den i olja. Rör ner hackade färska örter i grönsaksröran. Lägg smöret på kycklingen vid servering.