Äggen

Jag äter så mycket ägg i alla dess former att kolestrolpolisen antagligen snart kommer att knacka på min dörr. Härom veckan blev det en enkel sallad spenat, lammkorv och semitorkade tomater toppat med ett knaprigt stekt ägg med rinnande gula som rann ut och blev en del av dressingen, mums!

Spenatsallad med stekt ägg

2 port
2 lammkorvar eller annan smakrik korv
en liten påse babyspenat (70 g)
1/2 rödlök
en flicknäve semitorkade tomater eller halverade coctailtomater
ca 2 msk olivolja
2 tsk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
2 ägg
flingsalt
nymalen svartpeppar

Skär korven i skivor och stek den i olivolja till den får färg. Lägg spenatoch korv i en skål. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg lök och tomater i skålen, ringla över olja och några stänk vinäger. Salta och peppra och blanda ordentligt. Fördela salladen på tallrikar. Stek äggen i lite olivolja på ganska hög värme tills de blir krispiga under medan gulan fortfarande är rinnig. Salta dem lätt och toppa sedan salladen med äggen.