Ädelsten

Man vet att sommaren lider mot sitt slut när man slutar att behandla jordgubbar som rubiner och glömmer att man har en ask i kylen. Då måste man baka en liten kaka.

Jordgubbskaka med citron

en liten kaka lagom till 4 pers
150 g jordgubbar
50 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 ägg
skal av en citron
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl mjölk
servera ev med: vispad grädde (men den är även god på egen hand) 

Sätt ugnen på 175 grader. Skär jordgubbarna i kvartar. Rör smör och socker mjukt och fluffigt. Vispa ner ägget och tillsätt citronskalet. Rör i en annan skål ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjöl och mjölk i smörblandningen. Smörj en rund form ca 18 cm i diameter. Häll ner smeten och fördela jordgubbsbitarna ovanpå. Grädda en nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Servera ljummen eller kall.