Lördag

Jag levde i ett överflöd av paprika. Fläskkarrén skrek efter uppmärksamhet. Jag hittade på lite.

Hittepåtexmex
4 port
1 gul lök, halverad och skivad
3 vitlöksklyftor, hackade
4 röda spetsparikor, strimlade
2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 krm kanel
2-3 tsk chipotletabasco
1 tsk D’elidas habanerosalsa
1 msk honung
1 1/2 dl vatten
500 g fläskkarre med ben i skivor
2 lime
en skog av hackad koriander (eller så går det går bra med en kruka)
salt efter smak
olja att steka i
Servera med: majstortillas, gräddfil, skivad avocado och lite mer hackad koriander.

Fräs lök, vitlök, paprika, spiskummin, koriander och kanel i olja i en gryta i fem minuter. Rör ner honung,  tabasco och habanerosalsa. Tillsätt vatten och låt koka upp. Bryn karréskivorna i olja i en stekpanna och lägg sedan ner dem i grytan ovanpå lökblandningen. Låt puttra på svag värme med locket på glänt i cirka 2 timmar. Rör om efter halva tiden. Känn på köttet med en gaffel. När det lätt faller isär, plocka bort benen och rör runt ordentligt med gaffeln så att köttet finfördelas i grytan. Tillsätt pressad lime och hackad koriander och dra grytan av  värmen.