2 in 1

En sömnlös natt följt av ett sent uppvaknande kräver sin måltid. Min brunch/frunch bestod av våfflor. Det bästa med våfflor är att de både kan vara huvudrätt och efterrätt. Alltså serverade jag mig själv först våfflor bredda med pepparrotsfärskost och toppade med strimlor av rökt lax. Därefter väntade våfflor med vispgrädde och rabarberjordgubbssylt. Ett tips är dock att byta bestick mellan rätterna. Den första tuggan av laxostsyltvåffla, not so good. Mitt bästa våffelrecept har jäst som ingrediens i stället för bakpulver. Smeten tar lite längre tid att göra, men det är det värt för de blir sjukt frasiga och när de svalnar blir de inte mjuka och soggiga utan frasigheten består. Det blev inga bilder, jag var för hungrig för det!

Våfflor
100 g smör
4 dl mjölk
10 g jäst (ca 2 tsk)
3 dl vetemjöl

Smält smöret och låt det svalna. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Tillsätt mjök. Rör till en smet och och tillsätt sedan resten av mjölken. Låt stå i 30 min. Tillsätt sedan smöret. Grädda våfflorna.